Zoetermeer - Acht personen aangehouden na zware mishandeling


Acht personen aangehouden na zware mishandeling

Laatste update:
15-04-2015 | 15:40

Zoetermeer - De politie hield afgelopen week acht verdachten aan in diverse woningen in Den Haag op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een van de aangehouden verdachten, een 26-jarige Haagse, was in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober aanwezig op een feest op de Bergkristal in Zoetermeer. Hier werd zij na een onenigheid verzocht te vertrekken. Ze gaf hier gehoor aan, maar keerde even later met een groot gezelschap
terug, kennelijk met als doel om verhaal te halen. Dit mondde uit in een vechtpartij, waarbij een 20-jarige Zoetermeerder ernstig gewond raakte. Hij liep ernstig letsel op aan een van zijn ogen, waaraan hij blijvend blind is geworden.

Groot onderzoek

De recherche van politie Zoetermeer startte een groot onderzoek naar aanleiding van deze mishandeling en dit resulteerde op maandag 13 april en woensdag 15 april in de aanhouding van acht personen, drie vrouwen en vijf mannen, allen afkomstig uit Den Haag en in de leeftijd van 22 tot 29 jaar.