Kandidaat-voorzitter: Roel Masselink


Kandidaat-voorzitter: Roel Masselink

DSC_6469

Op woensdag 22 april houdt D66 Utrecht een afdelingsvergadering. Tijdens de afdelingsvergadering staat onder andere het verkiezen van een nieuwe afdelingsvoorzitter op het programma. Roel Masselink heeft zich kandidaat gesteld voor deze functie. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor.

Roel Masselink

Vol overtuiging en enthousiasme stel ik, Roel Masselink, mij kandidaat voor de functie van afdelingsvoorzitter van D66 Utrecht.

Voor degenen die mij nog niet kennen: ik ben 47 en woon in Tuinwijk, samen met Roelof. Ik heb in Utrecht rechten gestudeerd en werk op dit moment als verenigingsmanager bij een beroepsvereniging. Voor meer informatie verwijs ik graag naar mijn LinkedIn-profiel.

Waarom stel ik mij kandidaat?
Al drie verkiezingen op rij is D66 in de gemeente Utrecht de grootste politieke partij en ook in ledenaantal zijn wij inmiddels de grootste. Daar hebben wij met zijn allen vanuit een sterke verenigingsbasis en met een eigen, heldere en consequente boodschap hard voor gewerkt. Een resultaat
waar we dus terecht trots op kunnen zijn. En nu we `by far' de grootste zijn moeten we ons er nog meer van bewust zijn dat dit ook verwachtingen creeert en verplichtingen schept. Voor onszelf, maar ook richting de kiezer.

Ik wil mij als voorzitter inzetten voor het verstevigen en op verantwoorde wijze uitbouwen van onze huidige positie. Ik denk dat ik vanuit mijn kwaliteiten en achtergronden daarvoor een geschikte kandidaat ben. Vanuit mijn vak als verenigingsmanager, met een achtergrond in public affairs, ben
ik bedreven in het verbinden van mensen en standpunten. Resultaat is daarbij voor mij belangrijk, zonder daarbij de mens, de context of het proces uit het oog te verliezen.

Binnen D66 beschik ik over een goed netwerk op alle niveaus. Onze afdeling en regio ken ik goed. Onder meer door mijn huidige rol binnen het afdelingsbestuur als bestuurslid `Talentontwikkeling' en vicevoorzitter. Maar ook door mijn activiteiten voor de GR2014 en PS2015 (campagneteam,
afdelingsverkiezingscommissie en regioverkiezingscommissie). Verder ben ik nog als Utrechtse ambassadeur verbonden aan Gay66.

Samen met jullie zet ik mij in ieder geval graag de komende 3 jaar in om de positie van D66 in Utrecht op verantwoorde wijze verder te verstevigen en uit te bouwen.

Mijn uitgangspunten daarbij zijn:

o Dichtbij bij de leden;
o Dichtbij bij de iedereen die in onze gemeente woont, werkt of studeert; en
o Dichtbij de politiek.

Over hoe we dat kunnen doen heb ik verschillende ideeen, die ik graag met jullie bespreek. Maar dat wij onze zichtbaarheid in alle wijken en kernen binnen de gemeente moeten vergroten, de permanente dialoog met de Utrechtse samenleving moeten aangaan en ons eigen interne debat verder moeten
bevorderen staat voor mij vast.

*****

De nieuwe voorzitter zal door de leden worden gekozen tijdens de afdelingsvergadering op 22 april 2015. Deze vindt om 20.00 uur plaats in Se7en, Mariaplaats 7. Tijdens de bijeenkomst zal Roel Masselink zich presenteren en zullen de leden in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen.
Daarna zullen de aanwezige leden een stem uit mogen brengen.