Padbroek en De Messemaker starten met afvalproef op 1 mei


Vanaf 1 mei gaan de bewoners van Padbroek en De Messemaker meedoen met een afvalproef. Deze proef levert informatie op waarmee het systeem van afval inzamelen in het Land van Cuijk en Boekel klantvriendelijker en duurzamer gemaakt kan worden.

Meer afval scheiden door bewoners

Tijdens de afvalproef scheiden de bewoners hun afval nog beter. Het gaat om de volgende maatregelen:

* Bewoners doen al hun keukenafval (schillen, koffiedrab, etensresten en dergelijke) in de gft-container. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel keukenafval in de blauwe tariefzak verdwijnt;
* Plastic verpakkingsafval, blik en drankenkartons worden samen in de Plastic Heroes afvalzak aangeboden. Hiermee is overigens het hele Land van Cuijk en Boekel gestart op 1 april;
* De bewoners van Padbroek en de Messemaker kunnen spullen (zoals textiel, boeken, elektronica en kleine huishoudelijke artikelen) in een grote, gele tas aanbieden. Stichting Actief haalt deze tas eens in de twee maanden huis-aan-huis op.
* Doordat bewoners meer afval scheiden, neemt de hoeveelheid restafval in de blauwe tariefzak af. Deze wordt daarom tijdens de afvalproef niet eens in de twee, maar eens in de vier weken opgehaald.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de afvalproef is te vinden op www.afvalaanbieden.nl/afvalproef. Met vragen of opmerkingen kunt u bellen met de afvalinfolijn via 0485 - 338 352 of een e-mail sturen aan: afvalproef@afvalaanbieden.nl.