Veel ongevallen tijdens zonnige avondspits


15 april 2015, 16:56

Ondanks het mooie zomerweer heeft de avondspits te kampen met veel vertragingen door aanrijdingen.

Zo ging het onder meer mis op de A12 van Den Haag naar Utrecht bij Zoetermeer. De linkerrijstrook moest worden afgesloten voor een aanrijding tussen drie auto's . Een van de voertuigen moet worden geborgen, wat waarschijnlijk nog tot 17.30 uur gaat duren. Rond 17.00 uur stond er op de A12
vanuit Den Haag al ruim 8 kilometer file. Verkeer naar Utrecht kan beter omrijden via de A4 en de N11.

Op de A7 Zaanstad - Den Oever kwamen bij Hoorn-Noord rond 16.45 uur een auto en een motorrijder met elkaar in botsing, daar is de rechterrijstrook voorlopig dicht.

Op de A28 ging het bij Ruinen in beide richtingen mis. Onder meer is daar een aanhangwagen in de sloot beland. Zowel richting Assen als Hoogeveen staat zo'n 3 kilometer verkeer stil.

Op de A58 vanuit Tilburg in de richting Eindhoven komen weggebruikers in de file tussen Best en Moergestel door een ongeluk. De betrokken voertuigen staan inmiddels op de vluchtstrook, maar er staan wel twee ambulances bij.

De grootste problemen doen zich voor op de A67 van Turnhout naar Eindhoven waar de rijbaan bij knooppunt de Hogt moest worden afgesloten na meerdere ongevallen.

Update 17:04 uur

Ondanks de ongevallen valt de totale file lengte nog mee, rond 17.00 uur stond er ruim 175 kilometer file op de weg, iets drukker dan op normale woensdagen.

Foto: (c) Kim Stellingwerf via Twitter