Expositie 'Abstract in acryl' van Sonja Been


Expositie 'Abstract in acryl' van Sonja Been
01-04-2015 De expositie 'Abstract in acryl' van Sonja Been is vanaf 1 april 2015 te zien in het gemeentehuis.

Expositie `Abstract in acryl' van Sonja Been

Vanaf april 2015 tot en met juni 2015 exposeert Sonja Been haar schilderijen in het gemeentehuis van West Maas en Waal te Beneden-Leeuwen.

"Los laten van wat moet, intuitief, zonder vooropgezet doel. Kijken wat er gebeurt met kleuren en structuren", dat is Sonja's manier van schilderen.
Abstract prikkelt de fantasie, iedereen heeft andere associaties en hoe langer je kijkt, je ontdekt steeds iets nieuws.

Het is een proces van ontspanning en spanning.
Ontspanning: niets moet; spanning: wat gebeurt er? Meestal komen er ronde vormen en gebogen lijnen uit voort, als in de natuur, muziek en de mens. De inspiratiebron van Sonja is dan ook de natuur en de mens, maar ook muziek is een belangrijke bron.
Door acrylverf, soms olieverf, krijt en inkt te combineren met natuurlijke materialen als schors, zand, papier en vezels van wol, zijde, katoen, vlas en touw ontstaan er spannende structuren.

Op reis verzamelt ze zand uit allerlei streken. Verrassend zijn de verschillende structuren en kleuren. Ook mossen, zeewier, gedroogde bladeren, schelpen etc. zijn uitstekende materialen om structuur te creeren. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

In 1999 is Sonja naar aanleiding van een cursus kleurenpsychologie gaan schilderen. Daarna heeft ze nog diverse cursussen en workshops gevolgd bij verschillende docenten. Door ieder van hen werd haar technische kennis weer op een andere manier verrijkt. "Toch blijft het belangrijk je door je
gevoel te laten leiden", zegt ze.

Sinds vorig jaar woont Sonja in Wamel en ze heeft het hier erg naar haar zin. De ruimte en de hartelijkheid van de Maas en Walers worden door haar enorm gewaardeerd.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.sonjabeen.nl.

U bent van harte welkom. Tot en met eind juni is haar werk te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 te Beneden Leeuwen, op werkdagen van 8.30 uur - 17.00 uur, op maandagen tot 19.00 uur, op vrijdagen tot 13.00 uur.

Wilt u ook exposeren in het gemeentehuis?

Bent u (oud) inwoner van West Maas en Waal? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen aan veel bezoekers. Meer informatie vindt u hier.