Basisonderwijsdag in Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT

9 maart 2015

Woensdag 15 april: Basisonderwijsdag in Rijksmuseum van Oudheden

Op woensdag 15 april a.s. organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een gratis informatiemiddag voor leerkrachten uit het basisonderwijs, om kennis te maken met het aanbod van het museum in het schooljaar 2015-2016. Want hoewel het museum dan enkele maanden is gesloten, is er voor groep 1 t/m 8 een gevarieerd aanbod voor zowel in het museum als in de klas. Uiteraard is er tijdens de dag volop gelegenheid om het museum te bezoeken en met collega-docenten van gedachten te wisselen. Meer informatie en een aanmeldformulier staan op www.rmo.nl/basisonderwijsdag.

Vanwege een verbouwing is het museum van 11 mei ‘15 tot en met 4 januari ‘16 voor scholen gesloten. Maar het aanbod voor het basisonderwijs is er niet minder om. De educatoren en museumdocenten van het museum vertellen daar alles over tijdens de Basisschooldag op 15 april. Het uitgebreide Museumdocent in de klas-programma staat centraal. Ook is er een vooruitblik naar de twee tentoonstellingen, over het oude Egypte en de Romeinse kust in Nederland, die in het voorjaar van 2016 zullen openen. Bij de Egypte-tentoonstelling komt er een museumles met Dummie de mummie, bekend uit de boeken van Tosca Menten.

Programma 15 april

vanaf 10 uur museumbezoek op eigen gelegenheid, gratis entree

14.30 uur ontvangst met koffie en thee

15.00 uur welkom door Marieke Peters (medewerker educatie)

15.15 uur Museumdocent in de klas door Elsbeth Tjon Sie Fat en Petra Hogenboom, museumdocenten

15.45 uur Twee nieuwe museumlessen: Romeinse Kust en Egypte met Dummie de Mummie door Timo Epping en Marieke Peters, medewerkers educatie

16.15 uur Keuze uit deelname

- Museumdocent in de klas: Schervenworkshop

- Museumles Tureluurtje (ook als Museumdocent in de klas te boeken)

- workshop Tijdvakken en museumcollectie

17.00 uur borrel

18.00 uur einde programma