Zorgbijeenkomsten in de kernen: zorg dat u erbij bent

10-4-2015 - Zorgbijeenkomsten in de kernen: zorg dat u erbij bent

Hoogerheide - De Wmo Adviesraad nodigt inwoners van de Woensdrechtse kernen uit voor een bijeenkomst over Wonen en Zorg. Dit is een vervolg op de inspiratietafels die in 2014 zijn gehouden. De Wmo Adviesraad en de gemeente Woensdrecht hebben op basis van de destijds ingebrachte ideeen en bevindingen een visie geformuleerd, die ze graag willen terugkoppelen.

`Zorg dat u erbij bent!' is het thema van de komende bijeenkomsten. Onderwerpen als mantelzorg en vrijwilligers, zorgwoningen en voorzieningen en het creeren van laagdrempelig aanspreekpunt voor inwoners met een zorgbehoefte worden besproken. We horen graag van de aanwezigen welke ideeen zij hierover hebben en wat men onderling voor elkaar kan betekenen. Daarnaast wordt er tijdens de bijeenkomst ingezoomd op de lokale situatie: wat speelt er op dorpsniveau.

Inspiratietafels

Tijdens de inspiratietafels Wonen, Zorg en Welzijn in 2014 gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over drie thema's: informatievoorziening en beeldvorming, gezamenlijk wonen, en informele en formele zorg op niveau van de kernen. De komende bijeenkomsten zijn een vervolg op de ideeen en bevindingen die destijds geopperd zijn en de visie die de gemeente op basis daarvan heeft geformuleerd.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek hierover: "Tijdens de inspiratietafels hebben we met zorginstellingen en andere actief betrokkenen bij de zorg in de dorpen goed gesproken over Wonen en Zorg in de kernen. In deze bijeenkomsten willen we samen met inwoners kijken hoe we ideeen en plannen daadwerkelijk kunnen realiseren. Er zijn zoveel kansen om langer in de eigen omgeving te blijven wonen als er betrokken en actieve inwoners zijn die hun steentje willen bijdragen. Samen willen we kijken wat er speelt in het dorp en wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen."

Bijeenkomsten

Er worden bijeenkomsten georganiseerd in vier van de vijf kernen van de gemeente Woensdrecht. In Putte is de gemeente in gesprek met zorgcooeperatie Putte.

* Hoogerheide: 15 april 2015 in MFC Kloosterhof

* Woensdrecht: 20 april 2015 in 't Blickvelt

* Huijbergen: 21 april 2015 in MFC De Kloek

* Ossendrecht: 23 april 2015 in MFC De Drieschaar

De bijeenkomsten vinden steeds plaats van 19.30 tot 21.30 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. De Wmo Adviesraad verneemt graag wie er aanwezig kan zijn via een e-mail aan het secretariaat: secretariswmoarwoensdrecht@gmail.com.

Meer informatie over de veranderingen op het gebied van zorg, werk, jeugd vinden inwoners op: www.onsbrabantsewal.nl.