Handelsmissie en Holland Paviljoen Agrofuturo, Medellin, Colombia

Handelsmissie Colombia

Heeft u belangstelling voor de agrarische sector in Colombia? Meld u dan aan voor de handelsmissie naar Medellin.

Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), Holland House Colombia (HHCO) en Business Bridge organiseren deze missie van 17 tot en met 21 augustus 2015 in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Onderdeel van de missie is deelname aan de Agrofuturo beurs in Medellin van 19-21 augustus 2015 met een Holland Paviljoen. Dit is een initiatief in het kader van de Transitiefaciliteit Colombia. RVO.nl werkt hiervoor samen met de Nederlandse ambassade in Bogota. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich via de ambassades in voor de belangen en kansen van het Nederlands bedrijfsleven in het buitenland.

Achtergrond

De agrarische sector in Colombia ontwikkelt zich de afgelopen vijf jaar in rap tempo (5,4%). Ondanks de reeks uitdagingen biedt de sector een breed scala aan mogelijkheden. De industrie vraagt om innovatie en modernisering om haar agrarisch potentieel beter te kunnen benutten. In 2013 gaf de Colombiaanse regering gehoor aan deze vraag; het Pacto Agrario gaf het startsein voor (buitenlandse) investeringen om de productiviteit in de sector te verhogen. Nederlandse expertise kan inhaken op de vraag naar buitenlandse kennis en technologie.

Bedrijfsprofiel

De organisatie van de missie is op zoek naar een kwalitatief sterke delegatie van Nederlandse bedrijven met een toegevoegde waarde voor de Colombiaanse agromarkt. Het doel is om een breed spectrum aan Nederlandse ondernemers aan te trekken, die onder de vleugels van de BV Holland de Colombiaanse markt nader willen verkennen. Veelbelovende sectoren zijn onder andere:

* Vee/pluimveesector. De Colombiaanse veesector kan profiteren van Nederlandse expertise door de overdracht van technologie (zoals machines), kennis over fytosanitaire wetgeving, onderzoeksprogramma's, kennis over genetische modificatie en de implementatie van managementprogramma's om de

Colombiaanse concurrentiepositie in de regio te verbeteren.

* Zuivelsector. Nederlandse expertise kan worden ingezet om de waardeketen te versterken. Bijvoorbeeld door overdragen en toepassen van kennis over schone energie en waterbeheer. Maar ook door levering van technologie en de verbetering van productieprocessen en kwaliteitscertificering.

* Biomassasector. Colombia is een van de grootste producenten van biobrandstoffen in Latijns Amerika. Hoogwaardige kennis en technologie kunnen bijdragen aan een betere benutting van deze brandstoffen.

* Tuinbouwsector. Nederlandse machines en apparatuur kunnen het hoofd bieden aan de hoge arbeidskosten. Verder kunnen hoogwaardige Nederlandse teelttechnieken en (bodem- en water)beheer bijdragen aan een efficientie- en productiviteitsslag binnen deze branche. Tot slot speelt de logistieke-

en transportsector een grote rol in het succesvol transporteren van agroproducten volgens internationale wetgeving.

* Overige branches binnen de agrosector die ook als kansrijk aangemerkt zijn de bakkerij-, aardappelen-, zaden- en rijstsector.

Waarom deelnemen?

* Als deelnemer aan deze handelsmissie krijgt u waardevolle inzichten in handels- en investeringsmogelijkheden in Colombia.

* Versterk en vergroot uw zakelijke netwerk in Colombia. U kunt ook meedoen aan veldbezoeken, matchmakingsessies, netwerkbijeenkomsten en zakelijke bijeenkomsten.

* Uw kunt met uw onderneming aanwezig zijn in het Holland Paviljoen. Zo komt uw bedrijf goed in beeld op de belangrijkste agrobeurs in Colombia.

Deelname en aanmelden

Deelname aan deze handelsmissie en beurs kan op twee manieren:

* Deelname aan het Holland Paviljoen op de Agrofuturo van 19 t/m 21 augustus. Kosten hiervoor bedragen EUR 1.250,- excl. btw. Dit is inclusief deelname aan het collectieve programma op 17 en 18 augustus.

* Deelname aan de handelsmissie van 17 t/m 21 augustus zonder vertegenwoordiging op het Holland Paviljoen. Kosten hiervoor bedragen EUR 450,- excl. btw.

Kosten voor reis en verblijf, tolken en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening. Het NCH doet een suggestie voor uw reis en verblijf. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 15 juni.