Wereldwijde projecten belangrijk deel omzet Van Leeuwen Buizen Groep

. Solide prestatie in uitdagende marktomstandigheden

. Lichte omzetgroei mede door acquisities en projecten

. Profijt van spreiding over regio's en marktsegmenten

Zwijndrecht, 15 april 2015 - De Van Leeuwen Buizen Groep blijft solide presteren in uitdagende marktomstandigheden. De omzet groeide licht in 2014, mede door acquisities en projecten. Het wereldwijde netwerk werd onder andere in Brazilie uitgebreid.

De omzet van Van Leeuwen in 2014 was Euro 643 miljoen, een lichte stijging ten opzichte van 2013. Het verkochte tonnage steeg met 7% ten opzichte van 2013. Het bedrijfsresultaat en de nettowinst kwamen respectievelijk uit op Euro 11,9 miljoen en Euro 7,7 miljoen. De solvabiliteit bleef sterk met 41,5%.

De internationale handels- en distributieonderneming in stalen buizen en buisproducten profiteerde van de spreiding over regio's en markten. Diverse markten waarin Van Leeuwen actief is werden beinvloed door moeilijke economische omstandigheden of politieke instabiliteit. De vraag in de West-Europese industrie was zwak en de lage olieprijs beinvloedde vanaf oktober vooral de energiemarkt. Desondanks realiseerden diverse Van Leeuwen bedrijven goede resultaten, met name in Nederland, Centraal-Europa, Azie en Australie.

In 2014 bouwde Van Leeuwen verder aan haar wereldwijde netwerk van voorraadlocaties, service- en bewerkingscentra. De nieuwe magazijnen in Tsjechie en Maleisie zorgen voor capaciteitsuitbreiding. Het Braziliaanse bedrijf Tubexpress, en Combulex B.V. waarvan Van Leeuwen begin 2014 de overige 50% aandelen verwierf, droegen bij aan de groeiende omzet van de groep. Daarnaast werd een belangrijk deel van de omzet gegenereerd door leveringen aan wereldwijde energieprojecten, waarbij voor de uitvoering diverse bedrijven in het wereldwijde Van Leeuwen netwerk samenwerkten.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: "Van Leeuwen heeft in 2014 een solide prestatie neergezet ondanks moeilijke marktomstandigheden. Onze groeiende omzet danken wij aan ons wereldwijde netwerk en expertise in project- en logistiek management, en komt voor een belangrijk deel uit raamcontracten voor grote energieprojecten. We verwachten hier ook in de toekomst van te profiteren."

Van Leeuwen Buizen Groep

De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf is in vrijwel alle industriele sectoren actief. De basis van het bedrijf is gelegd in 1924. De Groep telt vijftig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azie, Australie, Noord- en Zuid-Amerika. www.vanleeuwen.com

Foto's via deze link: https://vanleeuwen.getbynder.com/web/press_release_photos