Spandoeken over weidegang gaan als zoete broodjes

De spandoeken over de koeien in de wei (`Wij gaan weer naar buiten') gaan als zoete broodjes over de toonbank. Meer dan duizend rundveehouders hebben bij hun organisatie (LTO Noord, ZLTO en LLTB) een spandoek besteld of inmiddels al toegestuurd gekregen.

Het spandoek met zwarte en roodbonte koeien is de komende maanden overal in het land is te zien. De meeste spandoeken zijn aangevraagd bij LTO Noord in Zwolle (978 stuks). Bij de ZLTO in Den Bosch kwamen 90 aanvragen binnen en bij de LLTB in Roermond werden 42 verzoeken genoteerd.

Samenleving De spandoeken konden tot 1 april jl. worden aangevraagd. Melkveehouders laten door hun deelname aan de campagne niet alleen zien dat hun melkkoeien en jongvee binnenkort weer de wei in gaan. Ze hechten er ook aan om dit naar de samenleving uit te dragen.

De veehouders wordt gevraagd het doek op te hangen op een opvallende, voor het publiek zichtbare plaats. Dat kan in het weiland, aan een hek of de stal. Overigens gaan de koeien bijna overal in het land later naar buiten dan vorig jaar. Dat heeft alles te maken met de overvloedige regen van de afgelopen week.

Bekijk hier de video: 'Spandoek is een sympathiek gebaar naar de burger'

02 april 2015

BRON: Jack Luiten