Anneli Bouckaert volgt Ewout Klok op

Door VVD Drenthe op 15 apr 2015

Er waren geen tegenkandidaten aangemeld. Dus kon op de laatste Algemene Leden Vergadering (ALV) Anneli Bouckaert met algemene stemmen worden ingehuldigd als nieuwe voorzitter van de VVD Drenthe. Samen met Anneli werden ook Evert Jan Klip en Rob Zethoven als nieuwe KC-leden gekozen. Vice voorzitter Erwin Weggemans en secretaris Robert Meijer werden onder luid applaus herbenoemd. Daarmee is de KC Drenthe weer op volle sterkte.

Dat betekent niet alleen de komst van een veelbelovende, jonge nieuwe voorzitter. Maar dat betekent vooral ook het afscheid van een markante oude voorzitter. 5 Jaar is hij voorzitter geweest. Die periode heeft zich gekenmerkt door de vele successen van de Drentse VVD. Zoals de grootste Statenfractie (2011 - 2015), de grootste partij in Drenthe (2015) en onze Liberale Drent in het Parlement (Erik Ziengs). Landelijk wordt qua organisatie en communicatie de VVD Drenthe vaak als voorbeeld genoemd.

Maar Ewout Klok zal vooral de geschiedenis ingaan als de man die op uiterst informele doch zeer besliste wijze leiding en richting gaf aan de VVD Drenthe. Onder zijn bezielende leiding is de saamhorigheid en eensgezindheid enorm toegenomen. Dat deed hij ogenschijnlijk met speels gemak. Daardoor bleef uit het zicht hoeveel tijd, moeite en energie hij aan de VVD heeft gespendeerd. De VVD Drenthe is hem daarvoor diepe erkentelijkheid verschuldigd.