HSD demonstreert 20 Cyber Security Innovaties

Minister Kamp en burgemeester Van Aartsen openden vandaag de Innovation Room op de Campus van The Hague Security Delta (HSD). Het is de plek waar Nederland haar innovaties op gebied van cyber security aan de wereld toont op het moment dat ruim 100 delegaties uit het buitenland in Den Haag zijn voor de Global Conference on Cyber Space. KPN lanceerde deze middag ook officieel de Blackphone - die onlangs door Time Magazine uitgeroepen is tot een van de 25 beste uitvindingen van 2014 - op de Nederlandse markt.

Minister Kamp: "Nederland loopt mondiaal voorop als het gaat om cyber security. We positioneren ons land als een Secure Digital Gateway to Europe en onze bedrijven weten hoe ze bedreigingen moeten omzetten in kansen. In de Innovation Room is te zien hoe we door slimme innovaties onze internetveiligheid vergroten en het vertrouwen in digitale diensten versterken terwijl we er tegelijkertijd geld en banen mee creeren. Het Kabinet ondersteunt deze ontwikkelingen van harte. Zo heeft het Kabinet de afgelopen twee jaar geinvesteerd in nieuwe innovaties op het gebied van cyber security. Dit leidde tot acht prototypes waarvan er nu zes worden gedemonstreerd tijdens deze 2-daagse Innovation Room. Deze producten tonen aan hoe door goede samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen, Nederland op het gebied van cyber security de concurrentie ook in de toekomst voorblijft."

Burgemeester Van Aartsen: "Een vrij, open en veilig internet is de basisvoorwaarde voor democratie, vrijheid, innovatie, maatschappelijke en economische groei. Alleen al in de regio Den Haag werken meer dan 400 publieke en private partijen samen in The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa. Niet voor niets is Den Haag, dankzij de aanwezigheid van deze organisaties en kennisinstellingen de Europese Cyber Security Hoofdstad".

Cyber Security Week

De Innovation Room maakt deel uit van de Cyber Security Week, die van 13 t/m 17 april wordt georganiseerd door het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta en haar partners. Tijdens een uitgebreid programma met meer dan 30 workshops, demonstraties, presentaties en debatten kunnen vakmensen uit binnen- en buitenland ervaren wat Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen allemaal doen op het gebied van cyberveiligheid en hoe wordt geinvesteerd in cyber security talent. Bekijk het volledige programma op www.cybersecurityweek.nl.