Studenten geven gratis bijles aan Haagse eindexamenleerlingen


DEN HAAG, 20150402 -- Van 15 april tot 15 mei geven studenten gratis bijles aan scholieren in hun eindexamenjaar. Scholieren kunnen zich opgeven voor bijles in de vakken Wiskunde, Nederlands en Engels. Studenten geven deze lessen en krijgen in ruil vrije studiepunten toegekend. Voor ieder uur bijles dat zij geven, gaat er een donatie naar het goede doel; namelijk OneMen.org. Bedrijven, instellingen en personen kunnen uren inkopen en steunen op deze manier het onderwijs in Den Haag maar ook in ontwikkelingslanden.

Wethouder van Engelshoven: "Students4Students is een geweldig initiatief. Studenten helpen scholieren, het bedrijfsleven trekt er geld voor uit en daar profiteren goede doelen weer van. Samenleven is een werkwoord. Studenten maken dat waar." 

Wegens succes in de afgelopen jaren heeft het project Students4Students een professionaliseringsslag gemaakt. Als stichting zal Students4Students zich profileren binnen het onderwijs en dit jaar zal er een pilot gehouden worden met het begeleiden van leerlingen met het kiezen van een vervolg opleiding. 

De roep vanuit de studenten naar een onafhankelijk orgaan waar zij terecht kunnen neemt toe. Students4Students zal zich inzetten voor alle studenten en betrokkenen binnen en buiten het onderwijs. Binnenkort zal het mogelijk zijn om lid te worden om het draagvlak van Students4Students te vergroten. Wij roepen iedereen op de website in de gaten te houden!

Gratis bijlessen volgen? Graag vóór 10 april aanmelden op www.students4students.nl

Mede mogelijk gemaakt door
Students4Students wordt al door vele partijen ondersteund, om de uitvoering mogelijk te maken. Gemeente Den Haag ondersteunt bij de communicatie. Bibliotheek Den Haag stelt al haar vestigingen ter beschikking.

Zit je in je eindexamenjaar en heb je bijles nodig? Ben je student en wil je bijles geven? Of ben je een bedrijf? Meld je aan op www.students4students.nl; daar vind je alle informatie die nodig is om aan dit project deel te nemen.

www.students4students.nl





Students4Students