Beëindiging beursnotering Crown Van Gelder aan Euronext Amsterdam verwacht op 24 april 2015


Crown van Gelder N.V. Press release/ persbericht

Brussel / Velsen, 20150416 -- Andlinger, de Bieder, een vennootschap die door Andlinger is aangewezen om het Bod uit te brengen, en Crown Van Gelder kondigen gezamenlijk aan dat de Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation naar verwachting op 24 april 2015 zal worden voltooid, ten gevolge waarvan de beursnotering van Crown Van Gelder aan Euronext Amsterdam N.V. (“Euronext Amsterdam”) zal worden beëindigd. Op verzoek van de Bieder heeft Euronext Amsterdam bevestigd mee te zullen werken aan de beëindiging van de beursnotering van Crown Van Gelder aan Euronext Amsterdam.

Afwikkeling 

Op 7 april 2015 is het Bod afgewikkeld, waardoor alle houders van Effecten die het Bod voorafgaand aan de Uiterste Dag van Aanmelding hebben aanvaard, betaling hebben ontvangen van de biedprijs voor de Certificaten en de Participatierechten (EUR 5,50 in contanten, cum dividend) en de biedprijs voor alle Niet-Genoteerde Aandelen (EUR 27,50 in contanten, cum dividend) voor elk Effect dat rechtsgeldig is aangemeld (of niet-rechtsgeldig aangemeld mits de Bieder deze voorwaarde heeft laten vervallen) en geleverd, onder de voorwaarden van en in overeenstemming met de in het Bod vastgelegde beperkingen. 

Samenstelling van de Raad van Commissarissen 

Als gevolg van de afwikkeling van het Bod, is de benoeming, op de op 19 maart 2015 gehouden BAVA, van Dhr. J.C. Volckaerts, Mevr. S. Gilis, en Dhr. A.A.T. Engelschenschilt als leden van de Raad van Commissarissen en het aftreden van Dhr. H. Wagter, Dhr. E.J.L. Bakker en Dhr. T.A. Philippa als leden van de Raad van Commissarissen, met ingang van 7 april 2015 van kracht geworden. 

Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation en beëindiging beursnotering Crown Van Gelder 

Zoals aangekondigd in het gezamenlijk persbericht van 31 maart 2015, heeft de Bieder besloten om de Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation, zoals nader beschreven in artikel 7.14.5 (Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation) van het Biedingsbericht, te initiëren. Naar verwachting zal de Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation van kracht worden en worden voltooid op 24 april 2015. Op het moment van het van kracht worden van de Triangular Merger (de driehoeksfusie), zal een indirecte 100% dochtermaatschappij van de Bieder alle activa en passiva van de Vennootschap van rechtswege overnemen en houdt de Vennootschap juridisch op te bestaan. Dientengevolge zal de beursnotering van de Certificaten aan Euronext Amsterdam op 24 april 2015 worden beëindigd. De laatste handelsdag voor de Certificaten zal 23 april 2015 zijn. 

Houders van Effecten die niet (al) hun Effecten hebben aangemeld onder het Bod en die na betaling van de biedprijs voor de aangemelde Effecten nog steeds Effecten houden, ontvangen na voltooiing van de Post-Settlement Triangular Merger, Sale and Cancellation een bedrag dat gelijk is aan de Certificatenbiedprijs of de Aandelenbiedprijs (al naar gelang het geval) voor elk door hen aangehouden Effect, zonder rente en onder inhouding van dividendbelasting. Betaling zal naar verwachting op 28 April 2015 plaatsvinden. Als gevolg van de Cancellation (de intrekking van de aan de Certificaten en Participatierechten onderliggende B aandelen) worden alle door de Stichting en Stichting CVG uitgegeven Certificaten en Participatierechten automatisch ingetrokken. 

Eventuele handel in Certificaten die plaatsvindt in de laatste twee dagen voorafgaand aan het van kracht worden van de Triangular Merger (de driehoesfusie), te weten 24 april 2015, wordt in contanten afgewikkeld tegen een bedrag per Certificaat dat gelijk is aan het proportionele bedrag dat aan de Stichting is betaald bij het intrekken van het aan het Certificaat onderliggende B aandeel, te weten een bedrag in contanten dat gelijk is aan de Certificatenbiedprijs (EUR 5,50, in contanten, cum dividend, per Certificaat), zonder rente en onder inhouding van eventuele dividendbelasting. 

*** Please find attached the full and original pdf version(s) of the press release. *** 

Persbericht in PDF
Pressrelease in PDF