Brandweer redt vrouw bij woningbrand in Den Haag


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer redt vrouw bij woningbrand in Den Haag

16 april 2015 - Den Haag

Donderdagochtend is er brand uitgebroken in een woning aan de Swammerdamstraat in Den Haag. Een vrouw is door de brandweer uit de brandende woning gered. Zij is met klachten van rookinhalatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de 112-meldkamer kwam rond zes uur in de ochtend een melding binnen van de brand. Het brandadres betreft een woning aan de Haagse Swammerdamstaat op de eerste verdieping. De bewoners van de zes omliggende woningen werden door de hulpdiensten tijdelijk uit hun woningen gehaald. Zij werden
met warme dekens opgevangen in de politiebus en een ambulance. Na uitvoerige controle en metingen in de ontruimde woningen, konden de bewoners terug naar hun huizen. De door brand getroffen woning heeft behoorlijke schade opgelopen.

De brandweer heeft de brand met inzet van een tankautospuit en een redvoertuig bestreden. Het vuur was snel onder controle. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden eerste hulp te bieden bij de schadeafhandeling.



Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Judith Kessels
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]