Klankbordgroep asielzoekerscentrum Heemserpoort van start


16 april 2015

De klankbordgroep voor het asielzoekerscentrum in Heemserpoort is van start gegaan. De klankbordgroep bestaat uit een brede vertegenwoordiging van inwoners en ondernemers.

Voor deelname aan de klankbordgroep kon iedereen zich de afgelopen periode aanmelden. In de klankbordgroep hebben direct omwonenden en ondernemers zitting uit Heemserveen, Haardijk, Marslanden, Heemse en Hardenberg Centrum.

Thema's
Inhoudelijk wordt er door de klankbordgroep gesproken over de uitwerking van de mogelijkheid voor een tijdelijke opvanglocatie van asielzoekers in het gebied Heemserpoort. Thema's die aan bod komen zijn onder meer de wijze van opvang, het aantal asielzoekers, locatie, veiligheid van zowel
inwoners als asielzoekers, infrastructuur, zorg, onderwijs en integratie.

De Klankbordgroep laat zich voorlichten door het COA en gemeente, maar kan daarnaast ook informatie bij anderen inwinnen.

Advies
Afspraken met het COA over de exacte voorwaarden rond een tijdelijke opvanglocatie worden vastgelegd in een bestuursovereenkomst. De klankbordgroep voorziet het college van burgemeester en wethouders en het COA van een gedegen advies ten behoeve van deze bestuursovereenkomst.

De klankbordgroep vergadert wekelijks en beoogt eind mei haar advies uit te brengen.