Visie op onderwijs voor 11.000 kinderen


Voorleeshulp

16 april 2015 - In Leidschendam-Voorburg gaan elke dag ongeveer elfduizend kinderen naar de basisschool of het voortgezet onderwijs. Onderwijspartners en gemeente hebben voor het eerst samen een visie op het onderwijs in Leidschendam-Voorburg gemaakt. Uniek, omdat de gemeente vanuit haar
wettelijke taken alleen gaat over onderwijshuisvesting en de visie verder reikt dan dat onderwerp.
Centraal in de visie staan het kind en zijn omgeving: van wieg tot volwassenheid. De visie is een gezamenlijk startpunt. In een aantal sessies hebben onderwijspartners, kinderopvang, sportorganisaties en ouders met elkaar besproken wat zij belangrijk vinden voor het onderwijs van morgen.

Volwassenen van morgen
In de sessies zijn vijf speerpunten benoemd: de ontwikkeling van Integrale Kind Centra voor het primair onderwijs, de ontwikkeling van brede scholen voor het voortgezet onderwijs, gezonde en veilige scholen, goede onderwijshuisvesting en een goede aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.
Wethouder onderwijs, Saskia Bruines: "We hebben elkaar nodig om onze doelen te realiseren en ervoor te zorgen dat kinderen die opgroeien in Leidschendam-Voorburg alle kansen krijgen zich te ontwikkelen en hun talent maximaal te benutten, zodat zij opgroeien tot de volwassenen van morgen."

Educatieve agenda
De visie is in concept vastgesteld en wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Nadat de raad zijn input heeft gegeven wordt de concept visie nogmaals voorgelegd aan de betrokken (onderwijs)organisaties. De finale visie, voorzien van een lokale educatieve agenda met speerpunten, wordt nog voor
de zomervakantie ter vaststelling aan de raad voorgelegd.