Meer energieopbrengst en minder afval door thermische druk hydrolyse..


Meer energieopbrengst en minder afval door thermische druk hydrolyse installatie Echten

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Echten is een thermische druk hydrolyse (TDH) test- en demo installatie voor zuiveringsslib gebouwd. Het slib, dat overblijft na zuivering van afvalwater, wordt vergist en hierdoor wordt energie opgewekt. De TDH installatie biedt de mogelijkheid
om zuiveringsslib onder hoge druk en temperatuur voor te behandelden om de biogasopbrengst en ontwaterbaarheid te verbeteren. Het project is in samenwerking met HoSt die in 2012 reeds succesvol een thermofiele vergistingsinstallatie is gebouwd.

Dit betekent dat er meer bio energie opgewekt wordt en dat er minder afval overblijft. Dit draagt bij aan doelen verhogen van de efficiency, het behalen van kostentechnische voordelen en het opwekken van extra energie.

Er worden allerlei testen gedaan om het slibproces te optimaliseren. Bij een geslaagde uitkomst zal de demo- en testinstallatie verbouwd worden tot een permanente installatie.

RTV Oost besteedde er gisteren aandacht aan in hun programma Overijssel Vandaag.

Bekijk hier de uitzending. Vanaf 10.50 min. begint het verhaal over HoSt en de TDH-installatie in Echten. Karst Spijkervet, Dagelijks Bestuurslid waterschap Reest en Wieden, is op locatie geinterviewd.