Nieuw waterveld voor hockey op sportpark Corpus den Hoorn


Hockeyclub GHBS krijgt een waterveld op sportpark Corpus den Hoorn. Dat zijn de gemeente en de hockeyvereniging overeen gekomen. GHBS betaalt zelf de nieuwe waterinstallatie, die nodig is voor het waterveld.

GHBS heeft nu een semi-waterveld voor hockey op sportpark Corpus den Hoorn. Eind 2013 stelde de gemeenteraad geld beschikbaar om dit semi-waterveld te vervangen. De hockeyclub gaf echter aan dat ze liever een echt waterveld wilden. Op zo'n veld gaan de ballen veel sneller. Ook kunnen spelers
makkelijker met hun stick onder de bal komen. Op een waterveld kan op een hoger niveau worden gehockeyd. Daarop gingen GHBS en de gemeente om de tafel om een passende oplossing te vinden.

Waterinstallatie
Die oplossing is er nu. Watervelden zijn goedkoper geworden. Daardoor past een nieuw waterveld nu binnen het budget dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld. Wel is er voor het waterveld een nieuwe waterinstallatie nodig. GHBS neemt de aanleg, kosten, onderhoud en vervanging van deze
installatie voor zijn rekening. "Een mooi voorbeeld van co-creatie met uiteindelijk voor alle partijen een prima resultaat," aldus wethouder Paul de Rook.

Gepubliceerd op: 16-04-2015 09.50 uur; Laatst gewijzigd op : 16-04-2015 09.51 uur