Extra ruimte nodig voor opslag suikerbietgrond


De Suiker Unie in Hoogkerk heeft extra ruimte nodig bij de Roderwolderdijk. Daarom wil de gemeente het bestemmingsplan voor dit gebied wijzigen. Dit plan gaat nu de inspraak in.

De extra ruimte is nodig om de grond die vrijkomt bij het spoelen van suikerbieten te drogen en op te slaan. Het gaat om 6 hectare. De plek ligt ten zuiden van de A7 tussen de Roderwolderdijk en het Koningsdiep. De Suiker Unie beschikt hier al over terrein dat in de plannen dus groter wordt.
Er komt gebied bij dat in het oude bestemmingsplan landbouwgebied was. Uit onderzoek blijkt dat de gevolgen voor het milieu beperkt zijn.

Productieverhoging
Door de uitbreiding kan de Suiker Unie de productie verhogen. In 2017 verdwijnen de huidige regels voor de maximale productie. Daar wil de Suiker Unie op inspelen. In Nederland zijn er nog slechts twee productielocaties. Eerder ging de Suikerfabriek in Hoogkerk samen met de fabriek in de stad.

Toekomst
In de toekomst is nog meer ruimte vereist voor de verwerking van bietengrond. De gemeente onderzoekt welke locaties hiervoor geschikt zijn.

Gepubliceerd op: 16-04-2015 10.45 uur; Laatst gewijzigd op : 16-04-2015 10.49 uur