Handhaving betaald parkeren badstrand Rockanje


1 april is het strandseizoen gestart. Dit betekent, dat net zoals voorgaande jaren, bezoekers van het badstrand in Rockanje weer betalen voor het parkeren op de parkeerplaatsen van de 1^e en 2^e Slag.

Dit is het eerste jaar dat bezoekers kunnen betalen via een parkeerautomaat. Binnenkort wordt gestart met het opleggen van een naheffingsaanslag (een boete) aan mensen die niet betalen. De hoogte van de boete is EUR 55,- plus 1 keer het uurtarief.

Naheffing

Om bezoekers te laten wennen aan de nieuwe manier van betalen, zijn tot nu toe nog geen boetes uitgeschreven. Bezoekers die niet betaalden, kregen alleen een waarschuwing. Als binnenkort blijkt dat er niet betaald is, schrijft de parkeercontroleur een bonnetje uit (de naheffingsaanslag) en
legt deze onder de ruitenwisser van de betreffende auto. Vervolgens ontvangt de eigenaar van het kenteken binnen twee weken een kopie van de naheffingsaanslag thuis.

Parkeertarieven 1^e en 2^e Slag Rockanje

Op de parkeerplaatsen van de 1^e en 2^e Slag in Rockanje gelden voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen de onderstaande tarieven. Daarnaast is er de mogelijkheid om een parkeervergunning voor het hele seizoen aan te vragen via de website www.rockanje.digitaalparkeerloket.nl.



* April, mei, juni, september en oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur:

* Uurtarief EUR 1,-
* Dagtarief EUR 3,-



* Juli, augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur:

* Uurtarief EUR 1,25
* Dagtarief EUR 5,-