Vertraging bij herontwikkeling Hokatexlocatie


Voorleeshulp

16 april 2015 - De herontwikkeling van het Hokatex-terrein aan het Westeinde in Voorburg loopt vertraging op. De ontwikkelende partijen hebben een verschil van mening over grondverkoop en zijn hierover in een juridische procedure verwikkeld. De gemeente is geen partij in dit geschil.
Omdat voor de gemeente nu onduidelijk is welke ontwikkelaars met de Hokatexlocatie verder gaan, schort de gemeente haar werkzaamheden voor dit project op, totdat de rechter uitspraak heeft gedaan in het geschil.

Vorig jaar maart hebben de gemeente Leidschendam-Voorburg, Schouten & De Jong ontwikkeling B.V, Synchroon B.V en Initial B.V. een intentieovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van de Hokatexlocatie. Met deze overeenkomst is het ruimtelijk proces gestart om de herontwikkeling van de
locatie mogelijk te maken. Op het bedrijfsterrein van Hokatex en het terrein van de voormalige gemeentekwekerij komen woningen. Omwonenden hebben tijdens een informatiebijeenkomst in november vorig jaar wensen, ideeen en suggesties meegegeven, die worden gebruikt bij het maken van een nieuw
stedenbouwkundig ontwerp voor het gebied. Dit ontwerp zou er volgens de planning in februari 2015 liggen en worden gepresenteerd aan de buurt. Wanneer dit nu gaat plaatsvinden is niet bekend.