Kinderkleedjes op Koningsdag


16 april 2015Maandag 27 april 2015 is het Koningsdag en traditiegetrouw kunnen kinderen op die dag weer hun spulletjes verkopen tijdens kinderkleedjesmarkt.

De Kinderkleedjesmarkt begint om 7.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Kinderen mogen hun kleedje uitspreiden op de Utrechtsestraat, Arnhemsestraat en Langestraat. Daarnaast mogen er ook spulletjes worden verkocht op de Hellestraat, de Krommestraat (tot bij het Oude Stadhuis), de Kamp
(ter hoogte van de winkels), het Jorisplein en Amicitia. Het is niet toegestaan om voor de ingang van winkels en/of horeca een kleedje neer te leggen. Kinderen mogen spulletjes verkopen, muziek maken of een theatervoorstelling geven, maar geluidversterkende apparatuur mag niet worden gebruikt.

Spelregels

Er zijn spelregels waar iedereen zich aan moet houden.
o Het verkopen van etenswaren en (fris)dranken door particulieren is niet toegestaan. Met uitzondering van door kinderen zelfgemaakte koekjes, muffins of snoepzakjes.
o Vanuit het oogpunt van brandveiligheid is het gebruik van gasflessen en verhittingsapparatuur (zoals vuurkorven) verboden.
o Ook de verkoop van dieren, zoals kuikentjes, is niet toegestaan.
o Het uitdelen van monstertjes of proefexemplaren (sampling) mag niet.
o Voertuigen, caravans, aanhangwagens, tenten en kramen mogen niet binnen het gebied geplaatst worden. Uitgezonderd hiervan zijn de vaste/vergunde standplaatsen van waaruit wel verkocht mag worden.
o Gokspelletjes zijn vanzelfsprekend ook verboden.

Kom op de fiets!

In verband met de te verwachten drukte kunnen bezoekers van de binnenstad het beste op de fiets komen en die gratis stallen in een van de bewaakte fietsenstallingen bij het Jorisplein of de Kamperbinnenpoort. In verband met de veiligheid is het niet toegestaan om fietsen te plaatsen op
toegangswegen en vluchtwegen.

Activiteiten in andere wijken

Ook in andere wijken van Amersfoort worden er op Koningsdag activiteiten georganiseerd.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email