'Ontgroeningsbeurt' voor Feestaardvarken


* donderdag 16-04-2015
* Reageren

Door de groei van algen en mos heeft het Feestaardvarken tegenover Rozet een beetje groene buik gekregen. De kunstenaar Job Saltzherr, een van de constructeurs van het aardvarken, en Piet Pietersen, monumentaal ontwerper van Zepworks, nemen de schepping van Florentijn Hofman vakkundig onder
handen.

In twee dagen tijd, woensdag 22 en donderdag 23 april, spuiten zij het beeld schoon en behandelen ze het met een biologisch middel dat de groene aanslag verwijdert en groei van nieuwe algen en mos voorkomt.

De behandeling neemt twee volle werkdagen van 9 tot zeker 17 uur in beslag, omdat het Feestaardvarken wel heel groot is, met z'n lengte van 30 meter, breedte van 13 meter en maximale hoogte van 9 meter.

Knuffeldier

Het reuzeknuffeldier, dat is geschonken door de 100-jarige Koninklijke Burgers' Zoo, ligt nu 19 maanden in z'n Veluws heideparkje.



Het terrein wordt afgezet voor de 'ontgroeningsbeurt', die veilig en verantwoord wordt uitgevoerd. Verkeer kan gewoon doorrijden. Na de behandeling kan er weer geklommen en geklauterd worden op het Feestaardvarken.