16-04


* Nieuwsoverzicht
* Bekendmakingen
* Digitale Informeel

Nieuws

actueel historie

Datum Nieuwsbericht
16-04 Duiven haalt Bevrijdingsvuur op in Wageningen
15-04 Klantgerichte website voor Duiven, helpt u mee?
15-04 Gemeentehuis gesloten
13-04 Samenwerking slaat brug tussen technisch onderwijs en praktijk
10-04 22 april Starterscafe De Liemers
08-04 Aanvraag en vaststelling subsidie
18-03 Nieuwe structuurvisie voor Duiven
18-03 Informatieavond aanleg snelfietsroute De Liemers 2e fase

* home
* actueel
* nieuws
* duiven haalt bevrijdingsvuur op in wageningen

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Duiven haalt Bevrijdingsvuur op in Wageningen

Duiven haalt Bevrijdingsvuur op in Wageningen

FRoS is de Duivense hardloopgroep Fun Running on Sunday (FRoS). Het bevrijdingsvuur is het landelijke startsein voor de viering van de `Dag van de Vrijheid'. Dit jaar nemen zo'n Bevrijdingsvuur3.000 lopers en begeleiders deel aan dit evenement, met zijn allen zorgen ze ervoor, dat het vuur in
heel Nederland brandt en op 5 mei dus ook in Duiven. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek het symbool voor leven in vrede en vrijheid en daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan.

Burgemeester De Lange van Duiven begeleidt de groep lopers per fiets vanaf de gemeentegrens en ontsteekt de Duivense vlam bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat. Na deze ceremonie overhandigen kinderen de Bevrijdingsvlam aan een vertegenwoordiger van Hope XXL.
HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven als 'goed' waardeert. Deze vlam krijgt op termijn een vaste (eeuwige) plek in het nieuwe pand van Cultureel Centrum de OGtent die in september dit jaar in gebruik wordt genomen.

In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters uit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur via een estafette naar hun gemeente te brengen. 70 jaar bevrijding is een mooie aanleiding om ook aan dit evenement deel te
nemen. De organisatie is in handen van de loopgroep FRoS in samenwerking met de gemeente Duiven.

Later volgt nog meer informatie over de route, tijden enz.