Denk met ons mee over een AZC!


16 April 2015 12:26

`s-Hertogenbosch staat bekend als een gastvrije gemeente. Dat geldt ook voor de opvang van asielzoekers.
Onze gemeente gaat onderzoeken of `s-Hertogenbosch een geschikte locatie heeft voor een asielzoekerscentrum (AZC). We gaan er van uit dat 's-Hertogenbosch dat heeft. Om die plek te vinden, willen graag uw inbreng horen! Dat kan door mee te doen aan een adviesgroep of uw ideeen aan ons te
mailen.

Wat doet de Adviesgroep AZC?

In de adviesgroep kunt u meepraten over wat een locatie voor een AZC tot een geschikte maakt. En waar die zijn in `s-Hertogenbosch. Iedere inwoner van 's-Hertogenbosch is welkom om mee te denken. Wat we wel van u vragen is dat u tijd heeft om serieus mee te kunnen doen. Want er ligt een
serieuze taak. We vragen ook van de deelnemers dat ze zich constructief opstellen.

De adviesgroep komt naar verwachting tussen de 4 en 8 keer bijeen. De vraag aan de adviesgroep is een advies te geven aan het college over een geschikte locatie. Dat doet u door onder andere door aan te geven:

* Wat de criteria zijn voor een geschikte locatie
* Welke plekken in aanmerking komen voor de vestiging van een AZC
* De potentiele locaties te beoordelen.
* Advies uitbrengen aan het college

De adviesgroep start begin mei. Het is de bedoeling in oktober 2015 een advies uit te kunnen brengen over een geschikte locatie.

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden bij adviesgroepazc@s-hertogenbosch.nl. Dat kan tot en met 30 april 2015. Als u meer informatie wil of nog vragen heeft, kunt u bellen dhr. Poelstra (06-52584103) of met mevr. Van Schaayk (06-54354245).

Voor de eerste bijeenkomst ontvangt u een uitnodiging met nadere informatie.

Ideeen via de mail

Wanneer u ideeen heeft over de locatie, maar geen tijd hebt om zitting te nemen in de adviesgroep, horen we die ook graag. U kunt ze mailen naar adviesgroepazc@s-hertogenbosch.nl. Uw reacties nemen we mee in het proces een goede locatie te vinden.

Bestanden:
Veel_gestelde_vragen_en_antwoorden_adviesgroep_AZC.pdf146 K