Wat is uw ervaring met het keukentafelgesprek?


Mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, kunnen sinds dit jaar terecht bij de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor begeleiding als u het tijdelijk niet zelf redt in het dagelijkse leven.

Denk aan het regelen van uw financien, het aanbrengen van structuur in uw dagindeling of het onderhouden van sociale contacten. U kunt ook denken aan dagbesteding of een kortdurend verblijf. Als u hiervoor naar de gemeente komt, doet de gemeente eerst onderzoek naar uw persoonlijke situatie.
Daar hoort een zogenoemd keukentafelgesprek bij.

Ervaringen

Heeft u ervaring met een keukentafelgesprek met de gemeente over uw persoonlijke situatie? Dan is een aantal clientenorganisaties benieuwd naar uw ervaringen. Als u nog geen gesprek heeft gehad zijn we benieuwd of u wist waar u terecht kon. En is het u duidelijk waar zo'n gesprek over gaat?
Heeft u al een keukentafelgesprek gehad? Dan kunt u aangeven hoe dit is verlopen en hoe u zich heeft voorbereid. En wat zijn u ervaringen met het aanvragen van individuele maatwerkvoorzieningen? Een herindicatiegesprek voor hulp in het huishouden valt buiten dit onderzoek.

Vragenlijst

U kunt meedoen door voor 4 mei 2015 een vragenlijst op www.zorgnaargemeenten.nl in te vullen. U kunt uw gegevens achterlaten maar u mag ook anoniem meedoen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. U kunt ook meedoen door te bellen. Dat kan elke werkdag tussen 9.00 en 17.00
uur via 0900 - 235 67 80. Een gesprek kost twintig cent. U kunt meedoen als u de zorg of ondersteuning voor uzelf heeft aangevraagd maar ook als u dit heeft gedaan voor iemand anders.



Uitkomsten

De uitkomsten van het onderzoek zullen worden gebruikt door Wmo-adviesraden, gemeenten en aanbieders van zorg. Met uw opmerkingen kunnen zij de zorg binnen de gemeente en in de regio nog beter afstemmen op uw behoeften.