Vrijwilligers gezocht voor buurtbemiddelingsproject


16-4-2015

Stichting Netwerk start binnenkort een buurtbemiddelingsproject in Hoorn. Hiervoor worden nog enkele vrijwilligers gezocht die na het volgen van de basistraining ingezet kunnen worden als buurtbemiddelaar.

Vrijwillige bemiddelaars worden in koppels ingezet bij buren die overlast van elkaar ervaren en het onderling contact willen herstellen. De bemiddelaars helpen de buren bij het zoeken naar gezamenlijke belangen en het maken van afspraken. Op deze manier proberen ze ervoor te zorgen dat de
overlast niet escaleert en de onderlinge communicatie wordt hersteld.

De training zal in april en mei 2015 worden gegeven. Vanaf juni worden de vrijwilligers ingezet als bemiddelaar. De tijdsinvestering voor dit project is wisselend maar altijd in overleg met de vrijwilligers.

Buurtbemiddeling is een interventiemethodiek van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) die ingezet wordt bij lichte vormen van woonoverlast.

Mocht u interesse hebben in dit project of u aan willen melden voor een kennismakingsgesprek dan kan dat via Stichting Netwerk, wijkcentrum Kersenboogerd, telefoon: 0229 219966 (bij Jerrol Lashley of Linda Gerth) of per mail via: l.gerth@netwerkhoorn.nl .