Problemen uitbetaling zorgverleners door SVB


Problemen uitbetaling zorgverleners door SVB

Er is veel onduidelijkheid over de uitbetaling - en het uitblijven daarvan - aan zorgverleners vanuit het Persoonsgebonden budget (PGB) door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB heeft een achterstand met uitbetalen. Daardoor worden zorgverleners niet betaald en komen mensen in de
problemen. Ook binnen onze gemeente worden mensen hierdoor benadeeld. Wij zijn via het wijkteam bereikbaar voor ondersteuning en bemiddeling om u te helpen.

Mijn zorgverlener wordt niet uitbetaald, wat nu?

Wanneer u merkt dat uw PGB niet door de SVB wordt uitbetaald, kunt u zich wenden tot het wijkteam. Het wijkteam is telefonisch bereikbaar via de Vraagwijzer van Stichting Welzijn Albrandswaard: (010) 501 12 22 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur). Het wijkteam helpt u in deze situatie
verder.

Met wie neem ik contact op over hoogte budget of zorgsoorten?

Het kan zijn dat u niet het juiste bedrag ziet staan als u inlogt op de website van de SVB. Ook komt het voor dat niet alle zorgsoorten waarvoor u een PGB ontvangt in het overzicht zijn opgenomen. Lukt het niet uw zorgverleners uit te betalen, omdat uw budget volgens de SVB niet toereikend is?
Of ontbreken volgens u zorgsoorten waarvoor u een PGB ontvangt? Neem dan contact op met het wijkteam via (010) 501 12 22. Wij gaan voor u na wat uw toegekende budget moet zijn en maken dit ook bij de SVB kenbaar.

Bereikbaarheid wijkteam

Het wijkteam is bereikbaar via de Vraagwijzer van Stichting Welzijn Albrandswaard, telefoon: (010) 501 12 22 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur). Bezoekadres: Het Koetshuis, Rijsdijk 17a, Rhoon of via het contactformulier.