Verwijderen grafmonumenten begraafplaats Buitenwoelhof


Op de begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam bevinden zich een groot aantal graven, waarvan door rechthebbenden (nabestaanden) afstand van de grafrechten is gedaan. De gemeente heeft het voornemen om te starten met het verwijderen van de grafmonumenten op deze graven.

Inmiddels staan er sinds een jaar bij deze graven bordjes met de mededeling dat het grafmonument dat op het betreffende graf staat in aanmerking komt voor verwijdering. Eventuele belanghebbenden kunnen contact opnemen met de gemeente Veendam.

Vanaf maandag 20 april 2015 worden deze grafmonumenten door een natuursteenbedrijf verwijderd. Dit bedrijf is bekend met het werken op begraafplaatsen en is gespecialiseerd in het zorgvuldig verwijderen van grafstenen. Alleen de stenen worden weggenomen. De graven blijven onaangeroerd.
Ruiming van de graven zal eventueel in een later stadium plaats vinden.

De grafmonumenten worden nog een jaar opgeslagen om vroegere rechthebbenden in de gelegenheid te stellen om de grafsteen eventueel in ontvangst te nemen. Na afloop van het jaar zullen de stenen worden vernietigd.

Voor meer informatie en het eventueel in ontvangst nemen van het grafmonument kunt u contact opnemen met de gemeente Veendam.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids