Verrijk je kennis op de slotbijeenkomst `Functiecreatie bij gemeenten en provincies'

Verrijk je kennis op de slotbijeenkomst `Functiecreatie bij gemeenten en provincies'

25 februari 2015

Hoe kunnen gemeenten en provincies duurzame functies creeren voor medewerkers met een arbeidsbeperking? Hoe verkrijgen zij draagvlak en wat is de rol van leidinggevenden? Wat doet de quickscan? Op de slotbijeenkomsten van de pilots Functiecreatie bij diverse provincies, gemeenten en SW-bedrijven zal blijken dat het scheppen van extra banen goed mogelijk is. Ontdek het allemaal zelf en voorkom dat u het wiel opnieuw gaat uitvinden! U kunt kiezen uit twee data: 16 en 23 april. Gevoed door diverse sprekers, workshops, theater en collega's wordt u in staat gesteld om de methode Functiecreatie succesvol toe te passen. Hans Spigt, half februari gestart als aanjager voor de uitvoering van de banenafspraak overheidssector, is spreker op beide dagen!

Extra banen

Ook gemeenten en provincies hebben de opdracht om extra banen te creeren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is geregeld in het Sociaal Akkoord van 2013. Daarom zijn SBCM, A+O fonds Gemeenten en het Interprovinciaal Overleg (IPO) de pilots Functiecreatie gestart. Drie koppels van SW-bedrijven en gemeenten en twee koppels van SW-bedrijven en provincies hebben geexperimenteerd met het creeren van nieuwe functies en het plaatsen van medewerkers. Zij raakten enthousiast en delen graag hun kennis en ervaringen met u. Tijdens de slotbijeenkomsten in april, maar ook op andere manieren. Daarover hoort u meer op de slotbijeenkomsten.

Programma

De middagbijeenkomst begint met een spreker van een provincie of van een gemeente. Daarna volgen er twee ronden met workshops maar niet voordat Spek & Bonen, een theatervoorstelling door werknemers van SW-bedrijf Wedeo, is geweest. Tot slot is er een borrel om met elkaar na te praten en te netwerken.

Bekijk het programma 16 april (94 KB) of het programma van 23 april 2015 (91 KB).

Zie het origineel.

Kies hier vooraf voor 2 workshops (83 KB).

Voor wie?

De bijeenkomst is voor iedereen in de SW-sector, gemeenten en provincies die meer wil weten over de mogelijkheden van functiecreatie bij een gemeente of provincie zoals personeelsfunctionarissen, managers, leden OR en MR, jobcoaches en jobcreators, vakbondsbestuurders en consulenten.

Data, locatie en aanmelden

De gratis slotbijeenkomsten (met inlooplunch) zijn steeds van 12.00 - 17.00 uur:

- 16 april in Kasteel Wijchen (Wijchen);

- 23 april in Provinciehuis Fryslan (Leeuwarden).

U kunt zich hier aanmelden.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Marion van Swaay via m.vanswaay@caop.nl of 070-34 57 528.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met ESF subsidie actie E.