Aankondiging publicatie van de Algemene Rekenkamer op 16 april 2015

De Algemene Rekenkamer publiceert op donderdag 16 april a.s. het onderzoeksrapport Stimulering van duurzame energieproductie.

De Algemene Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Dit is het belangrijkste instrument van het kabinet om de doelen die afgesproken zijn te bereiken om een groter deel van het energieverbruik in Nederland uit hernieuwbare bronnen te halen. De minister van Economische Zaken stimuleert met deze regeling bedrijven om dat te doen. Nederland streeft in internationaal verband naar een volledig duurzame energievoorziening in het jaar 2050. Om daar te komen zijn er concrete doelen gesteld voor de jaren 2020 en 2023 met 14 % respectievelijk 16 % duurzame energie. In 2013 was dit 4,5 %.

Het onderzoek gaat in op de werking van de regeling en de verschillen met de voorgaande regelingen SDE en MEP, met de realisatie van de beleidsdoelen en de rol daarbij van deze subsidieregeling, de efficientie van deze regeling en de informatievoorziening die de minister over de ontwikkelingen en resultaten en kosten aan de Tweede Kamer verstrekt. Het onderzoeksrapport Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) - haalbaarheid en betaalbaarheid van beleidsdoelen bevat conclusies en aanbevelingen. In het onderzoeksrapport is de bestuurlijke reactie van de minister van Economische Zaken samengevat opgenomen.

De Algemene Rekenkamer begeleidt deze publicatie met een persbericht. Rapport, persbericht en de integrale bestuurlijke reactie van de minister zijn op 16 april a.s. vanaf 14.00 uur terug te vinden op www.rekenkamer.nl.

Embargo-exemplaar

Journalisten die deze publicaties van de Algemene Rekenkamer onder embargo op 16 april om 11.00 uur willen ontvangen, kunnen dit opgeven via 070-3424400 of voorlichting@rekenkamer.nl.