Antje Monteiro overhandigt snoezelstoel aan lentekind

PERSBERICHT

Volautomatisch ontspannen:

Antje Monteiro overhandigt snoezelstoel aan lentekind

Middelburg, 16 april - Sterrenfonds Ambassadeur Antje Monteiro heeft met een volautomatische snoezelstoel een grote wens van Stichting Lentekind in Middelburg in vervulling laten gaan. In dit Orthopedisch Kinderdagcentrum worden kinderen met meervoudige handicaps opgevangen. In een gestructureerd dagprogramma, met een afwisseling tussen inspanning en ontspanning, wordt ieder kind in zijn eigen tempo en manier gestimuleerd. De comfortabele snoezelstoel, die als een cocon om de kinderen heen past en rustig op en neer beweegt, laat de vaak overspannen spieren ontspannen, waardoor de kinderen kunnen relaxen.

"Meer ruimte om de kinderen heen te bouwen"

Mirjam Peeters, Lentekind: "We hadden zelf niet eens kunnen denken wat een succes deze stoel zou worden. Hij is een paar dagen geleden geleverd en we hebben wat geoefend. Veerle ligt werkelijk te schateren en Marnix is zo relaxt in deze snoezelstoel dat we er zelf van onder de indruk zijn. We zullen een planning moeten maken wie de stoel wanneer mag gebruiken." Sterrenfonds Ambassadeur Antje Monteiro bewondert Marnix, die voor deze gelegenheid via een tillift in de stoel wordt gelegd: "Het is onvoorstelbaar een particulier initiatief als Lentekind te zien, hoe zij deze oude school hebben omgebouwd naar een lichte, warme omgeving voor kinderen. Wat ben ik blij met mijn 'werk' voor Sterrenfonds, dat ik hier onderdeel van mag zijn en dat we zoiets moois mogen geven."

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

Waardenburg, 16 april 2015