Crowdfunding voor struinen en spelen op het Klompenpad Kids

April 2015

Crowdfunding voor struinen en spelen op het Klompenpad Kids

Heb je dat ook weleens? Je wilt lekker naar buiten om te wandelen. Maar wat is nu leuk voor volwassenen EN kinderen? Landschap Erfgoed Utrecht is daarom bezig met de ontwikkeling van een Klompenpad Kids bij Bunnik/Houten. Want wij willen –samen met boerin Djuke van der Maat- dat je samen met je (klein)kinderen een spannende en uitdagende wandeling kunt maken vlakbij de stad Utrecht. Dwars door weilanden, over een boerenerf en langs een heus fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In een mooie omgeving het waardevolle landschap met haar historie ontdekken. Om dit te kunnen realiseren is Landschap Erfgoed Utrecht een crowdfundingscampagne gestart!

Wat is het precies?

Het Klompenpad Kids in Bunnik en Houten wordt een uitdagende wandelroute. De plannen voor het Klompenpad liggen er al: langs het Fort bij Vechten en door de weilanden van boerderij Nieuw Slagmaat van Djuke van der Maat.

Je kunt verschillende korte rondjes lopen of juist een langere afstand. Voor ieder gezin wat wils dus. Struin dwars door de wei, sta oog in oog met een koe, koop een zak biologische appels bij boerin Djuke en ontdek spannende paadjes. Onderweg kom je leuke en natuurlijke speelmomenten tegen, kun uitrusten op een spannende picknickbank en je buigen over de speciale kids brochure met speelse informatie over de geschiedenis en natuur van de omgeving.

“Om dit prachtige idee werkelijkheid te laten worden missen we nog dat cruciale laatste zetje. Met bijdragen van de community –klein of groot- hopen wij het resterende bedrag op te halen”, legt projectleider Evelien Kenbeek uit. “We hebben nog geld nodig om er echt een KIDS wandeling van te maken met spannende elementen, zoals bijvoorbeeld een zwevende picknickbank, wiebelplanken over slootjes met schepnetjes en een echte kids brochure. Dan kunnen we dit voorjaar al aan de slag en in het najaar de route samen met de community feestelijk openen.” Kijk op: www.crowdfundingvoornatuur.nl hoe je mee kunt doen en welke tegenprestatie we voor jou in petto hebben.

Over Klompenpaden

Klompenpaden zijn een product van Landschap Erfgoed Utrecht. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en ontvangen subsidie van de Provincie Utrecht. Landschap Erfgoed Utrecht wil mensen de waarde van het landschap en het erfgoed laten ervaren.

Jaar van de Klompenpaden

Wandelen is gezond. Dat vinden wij -de makers van Klompenpaden- Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland ook. En al wandelend kun je bovendien genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Dat Klompenpaden erg in trek zijn is duidelijk, want dit jaar ontwikkelen wij 30 nieuwe paden. De Klompenpaden bieden een unieke combinatie van wandelen over herstelde historische paden en boerenland. In totaal staan dit jaar de Klompenpaden garant voor 1000 km wandelplezier. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!