Nieuwe verhuursite wil verhuurmarkt vernieuwen

Groningen, 16 april 2015

Verhuurplaats is de eerste verhuursite, waar bedrijven en particulieren hun producten eenvoudig te huur aan kunnen bieden. Verhuurplaats wil het platform zijn, waar particulieren eenvoudig geld kunnen verdienen met hun bezit en waar verhuurbedrijven beter en sneller te vinden zijn met hun aanbod. Sinds vandaag is Verhuurplaats officieel online.

Bezit is uit, gebruik is in

Vanaf nu kunnen huurders en verhuurders op Verhuurplaats producten huren en verhuren. Het huren van producten wordt in Nederland steeds populairder, daarom heeft Verhuurplaats hierop ingespeeld met het platform. De verhuursite brengt op een overzichtelijke manier de huurder en verhuurder bij elkaar, met een compleet aanbod voor de huurder.

Verhuurplaats voor particulieren en bedrijven

Het is een bewuste keuze om zowel particulieren als verhuurbedrijven toegang te geven tot het platform. "Het moet gemakkelijk zijn voor de huurders om te zoeken en te vergelijken, dan moet je niet op twee plekken hoeven zoeken." zegt oprichter/eigenaar Franck Antonides. Hoewel dit vooral gunstig lijkt voor de huurders, ziet Antonides ook veel voordeel voor de verhuurders: "Verhuurbedrijven zijn online vaak onzichtbaar en hebben minder goede websites met een verouderd aanbod. Verhuurplaats maakt de online kant gemakkelijk, zodat verhuurders zich kunnen richten op hun core business: het verlenen van service."

Geboren uit noodzaak

Verhuurplaats wil de missing link zijn tussen verkoopsites en peer-to-peer sharing platforms. Franck Antonides: "Enkele jaren terug had ik een oude gele Amerikaanse schoolbus. Die stond de helft van de week ongebruikt in de garage en kostte dus alleen maar geld. Er was geen platform om de bus eenvoudig te huur aan te bieden, daarom heb ik dit platform zelf laten bouwen."

Eenvoud, betrouwbaarheid en kwaliteit

De focus van Verhuurplaats ligt op eenvoud, betrouwbaarheid en kwaliteit. Verhuurders kunnen eenvoudig hun aanbod plaatsen en huurders kunnen gemakkelijk zoeken. Huurders kunnen verhuurders beoordelen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. De weergave van beschikbaarheid -vaak ontbrekend op websites van verhuurders-zorgt ervoor dat de huurders ook zeker weten dat zij een product kunnen gebruiken.

Verdienmodel van Verhuurplaats

Om het gebruik laagdrempelig te houden, is het platform gratis voor zowel particulieren als verhuurbedrijven. Inkomsten genereert Verhuurplaats uit advertenties en de mogelijkheid voor verhuurders om betaald hun advertenties omhoog te plaatsen.

Logische stap

Verhuurplaats is een logische stap voor de jonge ondernemer Franck Antonides (33 jaar) uit Groningen. Eerder richtte hij Payrollplaats en Uitzendplaats op. Deze twee succesvolle ondernemingen draaien net als Verhuurplaats om een duidelijk concept: eenvoudig vraag en aanbod bij elkaar brengen, met de website als online tool.