tentoonstelling Armando in Museum Jan van der Togt

Amstelveen, 16 april 2015

- Persbericht -

Laatste week tentoonstelling Armando in Museum Jan van der Togt

Deze week tot en met 26 april 2015 is de e tentoonstelling ‘Armando in Amstelveen’ voor het laatst te zien in Museum Jan van der Togt. De expositie is het begin van het jaar van Armando in Amstelveen, met als hoogtepunt de plaatsing van het beeld ‘Der Bogen’ op het Stadsplein in de zomer.

De tentoonstelling ‘Armando in Amstelveen’ toont schilderijen uit de jaren ’50, maar ook recenter werk, waaronder één van de mooiste voorbeelden van het bekende thema ‘Das Rad’. Op dit moment werkt Armando aan de realisatie van het bronzen kunstwerk ‘Der Bogen’. Fotograaf Paul van Riel legt de totstandkoming van ‘Der Bogen’ vast op beeld. De beelden hiervan zijn ook te zien in de tentoonstelling.

Nationale Museumweek De laatste week van de tentoonstelling van Armando valt samen met de Nationale Museumweek, die plaatsvindt van 18 tot en met 26 april. Het thema dit jaar is ‘Ons echte goud’. In dit kader toont Museum Jan van der Togt de hoogtepunten uit haar Leerdamse glascollectie: Andries Copier, Willem Heesen en Bernard Heesen.

Tijdens de Nationale Museumweek is de toegang gratis. Museum Jan van der Togt is gesloten op maandag 20 en dinsdag 21 april.