Editie 24 van de Informatiekrant van RCN is uit

De 24ste editie van de Informatiekrant van de Rijksoverheid in Caribisch Nederland is uit. In deze editie vindt u onder meer informatie van de evaluatiecommissie Caribisch Nederland. Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella sprak in Nederland Caribische jongeren die daar studeren. Verder in deze informatiekrant een artikel over het Engels als instructietaal op Sint Eustatius, wat werkgevers op Bonaire moeten doen als zij een vacature hebben en ook nieuws over diverse bouwprojecten op Bonaire.

Voortaan wordt deze krant twee keer per jaar digitaal aangeboden op www.RijksdienstCN.com (onder `Publicaties'). Geprinte versies worden niet meer huis aan huis verspreid, Geinteresseerden kunnen een kopie hiervan ontvangen via de RCN-kantoren. De krant kan daar gratis worden afgehaald, op Bonaire bij het RCN-Hoofdkantoor aan de Kaya Internashonal, op Sint Eustatius bij het kantoor in het Mazinga Complex en op Saba bij het kantoor in the Bottom.

Naar aanleiding van het onafhankelijke mediaonderzoek dat door de Rijksoverheid is uitgevoerd in 2014 is besloten om de krant niet meer huis aan huis te verspreiden. Dit in verband met o.a. de hoge kosten voor huis en huis verspreiding en omdat de krant niet echt populair was. Uit dit onderzoek blijkt dat niet iedereen deze krant kent ondanks het feit dat deze krant sinds 2010 tot en met december 2014 elke drie maanden huis aan huis werd verspreid. Dit kan komen doordat de krant niet goed werd bezorgd of doordat niet iedereen in het gezin de RCN-krant in handen kreeg. Alle geinteresseerden kunnen de infokrant downloaden of lezen. Ook de overige versies van de afgelopen jaren zijn via de RCN website beschikbaar.