Meerssen Papier maakt doorstart

Het failliete Meerssen Papier in Meerssen maakt een doorstart. De papierfabriek wordt overgenomen door Marsna Paper BV.

Marsna Paper BV heeft hierover een akkoord bereikt met de curator in het faillissement.

Dit betekent dat de papierproductie op de drie zeer specialistische machines binnen enkele dagen wordt hervat en de werkgelegenheid voor tenminste 35 medewerkers wordt behouden.

Jack Giesen, die directeur van Meerssen Papier was tot oktober 2013, wordt opnieuw algemeen directeur van de papierfabriek. Marsna Paper BV zal commercieel in de markt blijven opereren onder de bestaande naam Meerssen Papier omdat deze internationaal bekend is en staat voor hoogwaardige papiersoorten.

De Provincie Limburg heeft al in 2009 een doorstart mogelijk gemaakt door de fabriek, na een bankroet van Favini, voor EUR 3,3 miljoen aan te kopen en te verhuren aan Meerssen Papier. Ook nu is de Provincie betrokken bij de doorstart en kan wederom werkgelegenheid worden behouden.

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken: ,,Er is een maatschappelijk belang om Meerssen Papier een doorstart te laten maken: Uiteraard vanwege het behoud van werkgelegenheid, maar ook doordat het bedrijf een unieke kennis heeft van specifieke papierproductie."