Steun voor innovatieve mkb'ers

16-04-2015 -

Innovatieve ondernemers kunnen gebruik maken van de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Voor 2015 stellen het Ministerie van Economische Zaken en de provincies maximaal 50 miljoen euro beschikbaar. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt.

Vanaf 19 mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen bij het SNN.

Minister Kamp: "Economische groei komt van ondernemers. Zeker nu de economie aantrekt, is het van belang dat zij kunnen investeren en vernieuwen. Dat doen ondernemers door verantwoorde risico's te durven nemen en concrete plannen te ontwikkelen en uit te voeren. Daar hebben ze wel financiering voor nodig. Door de samenwerking bieden het kabinet en de provincies extra steun aan bedrijven, zodat zij hun groeiambities waar kunnen maken."

MIT-regeling

De MIT-regeling kent voor noordelijke ondernemers vier financiele instrumenten. Een ondernemer komt in aanmerking voor subsidie voor maximaal een instrument.

* Haalbaarheidsonderzoek: in kaart brengen van technische en economische risico's en mogelijkheden voor het voorgenomen innovatietraject. Aan te vragen via www.snn.eu/mit

* Adviesprojecten: kennis halen bij een kennisinstelling of een onafhankelijk adviesbureau. Aan te vragen via www.snn.eu/mit.

* R&D samenwerkingsprojecten: kennisdeling met onafhankelijke partners voor de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Aan te vragen in de landelijke regeling via www.rvo.nl/mit

* Kennisvouchers: kennis halen bij een kennisinstelling. Aan te vragen in de landelijke regeling via www.rvo.nl/mit.

Aanvragen vanaf medio mei

Vanaf 19 mei kunnen innovatieve ondernemers aanvragen indienen voor de MIT-regeling. Nieuw is dat de MIT-regeling ook regionaal uitgereikt wordt. Noordelijke ondernemers kunnen terecht bij het SNN. Door de samenwerking tussen de provincies is het voor ondernemers eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen. Kansrijke bedrijven krijgen zo sneller de kans om door te groeien.

Meer weten?

Op woensdag 6 mei organiseert het SNN een voorlichtingsbijeenkomst over de MIT-regeling. Via onze website en ons Twitteraccount @HetSNN houden we u op de hoogte van de laatste informatie.