Goed nieuws voor treinende Zandvoorters en bezoekers

Enige tijd geleden heeft gemeente Zandvoort vragen gesteld aan de Nederlandse Spoorwegen over de lange wachttijd op station Haarlem op het traject Zandvoort - Amsterdam Centraal. Vandaag kwam er goed nieuws: Vanaf juni gaan de treinen tussen Amsterdam en Zandvoort weer sneller rijden. De extra reistijd, die sinds december 2014 voor sommige treinen moest worden toegevoegd, verdwijnt voor een deel van de treinen helemaal: reizigers tussen Amsterdam en Zandvoort zijn dan tien minuten sneller.

Sinds de start van dienstregeling 2015 wachten enkele treinen van Amsterdam naar Zandvoort in Haarlem langer dan normaal, namelijk tien minuten. Dit kwam door de inpassing van goederentreinen. Door aandringen van consumentenorganisaties en regionale overheden zoals gemeente Zandvoort is dit nu aangepast

Voor dienstregeling 2016 wordt opnieuw bekeken of er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. NS is voornemens om voor dienstregeling 2016 in alle gevallen een "snelle" Sprinter Amsterdam Centraal - Zandvoort aan te vragen, zonder lange wachttijd in Haarlem.