Officiele eerste steek Brabantse Wal Asperge, erkend streekproduct


Gepubliceerd op: 17 april 2015

Op donderdag 16 april 2015 is bij de familie Van Aert in Huijbergen de eerste Brabantse Wal Asperge gestoken van de koude grond. De eerste steek markeert tevens de opening van het ProefMei-seizoen. ProefMei zet zich naast de organisatie van het evenement ProefMei int voor de promotie van de
Brabantse Wal binnen de Nederlands- Vlaamse Delta op de belangrijkste thema's BioBased, Agri & Food en vrijetijdseconomie. ProefMei werkt hiervoor nauw samen met de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Wal gemeenten en bevriende Vlaamse steden.

Gedeputeerde Van den Hout van Provincie Noord-Brabant verrichtte de eerste steek samen met voorzitter van Streekorganisatie Brabantse Wal: de heer Groffen en gastheer Burgemeester Adriaansen van Gemeente Woensdrecht. In aanwezigheid van wethouder Lepolder van Gemeente Steenbergen en wethouder
Linssen van Gemeente Bergen op Zoom. Gedeputeerde van Beveren van Provincie Zeeland kwam speciaal over vanuit Zeeland om het eerste kistje Thoolse nieuwe aardappeltjes te overhandigen.

In 2016 is de eerste steek op 21 april. Dit is nu al bekend omdat er dan iets extra's te vieren is. Namelijk de Europese erkenning van de Brabantse Wal Asperge.

Foto eerste steek Brabantse Wal asperge 2015