Overeenkomst voor experience centrum Windpark Noordoostpolder afgesl..


Opening nog voor de zomer



Overeenkomst experience centrum Windpark

Wethouder Andries Poppe en de familie Renne uit Noordoostpolder hebben vandaag een overeenkomst gesloten voor een experience centrum bij Windpark Noordoostpolder. Dit centrum krijgt de naam '11 Beaufort' en komt aan de Domineesweg 11 te Nagele. De familie Renne neemt de exploitatie van het
centrum op zich.

Met deze ondertekening is een vervolgstap gezet om nog voor de zomer te komen tot een experience centrum. Bezoekers krijgen hier actuele informatie over de totstandkoming van het windpark, over duurzame energie en over de technologie achter het opwekken van energie uit wind.

Koploper in duurzame energie

Wethouder Andries Poppe is blij met de komst: "Mooi dat 11 Beaufort gaat openen. Naast de beleving wordt het verhaal verteld. Leuk voor toeristen en bestuurders om de werkelijkheid te ervaren. Opnieuw zet Noordoostpolder zich op de kaart als het gaat om toerisme. Nu als koploper in duurzame
energie."

Toeristische verbinding

Frans Renne van 11 Beaufort reageert: "Het experience centrum wordt ondergebracht in onze bestaande locatie aan de Domineesweg 11 in Nagele. We willen een toeristische verbinding maken in de driehoek Schokland, Noordoostpolder en Urk", licht Frans Renne toe.

Energie

Gemeente Noordoostpolder besloot begin 2013 de prijsvraag te organiseren en werkte hierbij samen met de gemeente Urk. Behalve de beide gemeenten, hebben energieconcern RWE, Koepel Windenergie, Staatsbosbeheer, ASN Bank en evenementenondernemer Arjan van Dijk zitting in de jury gehad.
Windpark Noordoostpolder is straks qua omvang en opbrengst een Europese koploper. De 86 molens leveren 1,4 miljard kWh duurzame energie. Dat is goed voor 400.000 huishoudens.