Viering 200 jaar koninkrijk op 25 april in Zwolle


20 april 2015

Onder de noemer Lang leve de club houden het Nationaal Comite 200 jaar Koninkrijk, het Oranje Fonds, NOC*NSF, gemeente Zwolle en provincie Overijssel zaterdag 25 april een landelijk evenement om al die vrijwilligers in ons land die zich belangeloos inzetten voor hun club te bedanken.

Meer dan honderd organisaties en heel veel vrijwilligers zetten zich zaterdag 25 april in om er een onvergetelijke dag van te maken. Op het festivalterrein in park de Wezenlanden en en in de Zwolse binnenstad staan de vrijwilligers centraal. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.

Meer dan zestig organisaties bieden speciale activiteiten aan voor vrijwilligers en natuurlijk ook voor alle andere bezoekers, varierend van een rolstoelenrace, een vaartocht met de reddingsbrigade tot sportclinics en -demonstraties en verwenarrangementen voor vrijwilligers.

Daarnaast is er muziek, van onder meer het jeugdorkest De Vuurvogel en het Orkest van de Luchtmacht tot Izaline Calister en Van Velzen. Ook koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken het festivalterrein.

Bezoek voor meer informatie de website van 200 jaar koninkrijk, of ga voor het programma naar www.zwolle.nl/200jaarkoninkrijk.