Koningsdag 2015(21-04-2015)


RSS

Op maandag 27 april 2015 vindt de viering van Koningsdag van de gemeente Maasgouw plaats in Brachterbeek.

Het is een traditie dat het gemeentebestuur alle inwoners uitnodigt die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Ook collegeleden en raadsleden zijn aanwezig op deze feestelijke bijeenkomst.

Programma

Om 10.30 uur is er een optocht vanuit het Baekerhoes - Kerkstraat 1- naar speelplein Op de Berg. Dit onder begeleiding van fanfare Eensgezindheid en schutterij St Michael, samen met de kinderen op hun versierde fietsen en de genodigden. Iedereen is van harte welkom om hier aanwezig te zijn.
Op speelplein Op de Berg houdt burgemeester Strous een toespraak en wordt een aubade gebracht.
De vlaggen worden gehesen en kinderen tonen hun versierde fietsen. Op de terugweg wordt de meiboom opgezet en is er voor de kinderen een ballonnenwedstrijd.

Vlaggen op Koningsdag

Het gemeentebestuur stelt het zeer op prijs als u op 27 april van zonsopkomst tot zonsondergang de nationale driekleur met oranje wimpel uit wilt hangen.

Viering Koningsdag in kernen van Maasgouw

In de kernen van Maasgouw vinden op 27 april allerlei activiteiten plaats rondom Koningsdag. Oranjecomites hebben weer veel werk verzet om er een geslaagde dag van te maken. U bent daar natuurlijk ook van harte welkom