Dodenherdenking 2015


Gepubliceerd op: 21-04-2015
Op maandag 4 mei vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. In Pijnacker bij het monument in het Emmapark. In Nootdorp bij het monument in de Dorpsstraat.
De jaarlijkse herdenking is er voor de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Zowel in oorlogssituaties als bij vredesoperaties..

Pijnacker en Nootdorp

In Pijnacker vindt de herdenking plaats bij het monument in het Emmapark. In Nootdorp gebeurt dat tegelijkertijd bij het monument in de Dorpsstraat.

Pijnacker

Van 19.00 tot 19.30 uur is een herdenkingsdienst in de RK Kerk Joannes de Dooper. Het Zangkoor Voice of Praise zingt en burgemeester Francisca Ravestein houdt een herdenkingsrede.
Na afloop, omstreeks 19.35 uur, vertrekt een stille tocht naar het monument in het Emmapark. De stoet wordt voorafgegaan door de stille troms van Drumfanfare Haaglanden. Het verkeer wordt hiervoor opgehouden. Bij het monument staat een erewacht van de Scouting en muziekvereniging Excelsior
Pijnacker verzorgt de muziek.
Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte. Daarna is de kranslegging door o.a. het gemeentebestuur, Scouting Pijnacker, het Beraad van Kerken en leerlingen van het Stanislas college. Hierna kunnen overige belangstellenden langs het monument lopen en hun bloemen bij het monument leggen.

Nootdorp

Om 19.00 uur is er in de NH Kerk aan de Dorpsstraat een sfeervolle, eenvoudige plechtigheid met muziek en zang van Harmonie Nootdorp en Close Harmony groep Close2u. Locoburgemeester Bernard Minderhoud houdt een herdenkingsrede. Rond 19.50 uur volgt een korte wandeling naar het monument naast
het Raadhuis. Daar vormt een delegatie van Commandovereniging Zuid-Holland een erewacht. Scouting Nootdorp reikt bloemen uit die belangstellenden bij het monument kunnen neerleggen. De Harmonie Nootdorp speelt een aantal muziekstukken. Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte. Vervolgens
legt de locoburgemeester namens het bestuur van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een krans, gevolgd door Commandovereniging Zuid-Holland en het bestuur van de Oranjevereniging. Daarna kunnen belangstellenden hun bloemen neerleggen bij het monument.

Hoe kunt u herdenken?

* Het halfstok hangen van de Nederlandse vlag (zonder wimpel) van 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur)
* Het respecteren van de twee minuten stilte tussen 20.00 en 20.02 uur
* Muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur.

Wegafsluitingen tijdens Dodenherdenking

Houd u er rekening mee dat er zowel in Pijnacker als in Nootdorp wegafsluitingen zijn tussen 19.20 en 20.05 uur.

Pijnacker

* Rotonde Westlaan/Oostlaan
* Rotonde Meidoornlaan/Oostlaan
* Kruising Oostlaan/Vlielandselaan
* Meidoornlaan/Gouden Regensingel
* Kruising Emmastraat/Stationsstraat

Nootdorp

* Dorpsstraat inrijzijde gestremd (aan de kant van kruispunt Molenweg/Oudeweg/Dorpsstraat/Kerkweg)

Meer informatie

Voor meer informatie over de dodenherdenking in onze gemeente kunt u contact opnemen met Anita Monshouwer, medewerkster Kabinetszaken, tel. 14 015.