Explosie Lindberghstraat Heerlen


Er is op 20 april in de ochtend een explosie geweest bij een appartementencomplex aan de Lindberghstraat in Heerlen.

Er is vanochtend een explosie geweest bij een appartementencomplex aan de Lindberghstraat in Heerlen. Het betreft de appartementen aan de Lindberghstraat 1 t/m 17.

Hierbij zijn voor zover nu bekend twee lichtgewonden en een zwaargewonde gevallen. De omgeving is afgezet en omwonenden zijn opgevangen in Zorgcentrum Tobias. Zij worden vanmiddag ter plekke geinformeerd tijdens een informatiebijeenkomst over het incident.

De explosie heeft veel schade aan het pand en aan woningen in de directe omgeving veroorzaakt. De panden worden nu verder onderzocht op instortingsgevaar. Pas als de woningen veilig verklaard worden, mogen de bewoners terug naar hun woning.

Ook de winkels in de nabije omgeving zijn tot nader bericht gesloten.

In directe omgeving van de Lindberghstraat en (burgemeester Waszinkstraat (tussen de Van Weerden Poelmanstraat en de Lindberghstraat) wordt onderzocht of er mogelijk asbest vrij is gekomen. Het omliggende gebied is inmiddels al schoon verklaard. Experts hebben daar geen asbest
aangetroffen. Bij vragen over mogelijke asbest, kan contact worden opgenomen met de GGD, via tel. 046-8506666.

Meer info

Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk via de site van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg of via twitter: @VRzuidlimburg. Informatie voor publiek via telefoonnummer: 0251 - 260960.

Bent u van de pers en heeft u vragen? Dan kunt u bellen naar 043-4006971.

Publicatiedatum: maandag 20 april 2015

ga naar het nieuwsarchief