Verkeersmaatregelen Prinsennacht en Koningsdag


Tijdens Prinsennacht en Koningsdag is een aantal straten in het centrum en in de rest van Apeldoorn afgesloten.

Omgeving station

Op zaterdag 26 april is het Prinsennacht in Apeldoorn. De nacht begint om 18.00 uur tot 27 april 02.00 uur op het Stationsplein met een dancefestival. Op maandag 27 april is er overdag een groot Kinderfestijn op het Stationsplein en 's avonds van 19.00 uur tot 01.00 uur kunt u daar van muziek
uit de jaren 90. Het Stationsplein en de Stationsstraat tot aan de Stationsdwarsstraat zijn op deze dagen rond de genoemde tijdstippen voor al het verkeer afgesloten. Voor bewoners aan het Stationsplein is de Stationsstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. De fietstunnel is alleen toegankelijk
voor voetgangers.

Kleedjesmarkt

Dit jaar kunt u op Koningsdag in de binnenstad weer snuffelen op de kleedjesmarkt. Voor de kleedjesmarkt zijn de volgende straten van 07.00 uur tot 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer:

* Marktstraat
* Gedeelte Beekstraat
* Brinklaan
* Nieuwstraat
* gedeelte Mariastraat
* Helfrichstraat
* Paslaan
* Beekpark
* gedeelte Vosselmanstraat
* gedeelte Roggestraat

Bevoorrading van winkels en bedrijven in de binnenstad is mogelijk tot 07.00 uur 's ochtends en vanaf 27 april 24.00 uur.

Marktverplaatsing

Vanwege de Koningskermis op het Marktplein is de markt verplaatst. Voor de zaterdagmarkt van 25 april en maandagmarkt van 27 april zijn de volgende straten afgesloten voor al het verkeer:

* Hofstraat
* Kanaalstraat
* Hoofdstraat

Deze straten zijn voor de zaterdagmarkt vanaf 24 april 19.00 uur tot en met 25 april 20.00 uur afgesloten. En voor de maandagmarkt vanaf 27 april 00.00 uur tot en met 16.00 uur.

Kingsday at the Park

Ook dit jaar is er `Kingsday at the park' in het Mheenpark in de wijk Zevenhuizen. Het festival duurt van 13.00 uur tot 00.00 uur. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein van De Mheenhal. Voor Zilverschoon geldt vanaf die tijd een parkeerverbod.

Omgeving Verzetsstijderspark

Koningsdag eindigt tratidiegetrouw met een spectaculaire vuurwerkshow in het Verzetsstrijderspark om 22.00 uur. De Generaal Van Heutszlaan (tussen de Alexanderlaan en de Frisolaan) is op 27 april tussen 21.00 uur en 23.30 uur afgesloten voor verkeer.

Overige verkeersmaatregelen

In Ugchelen is de Bogaardslaan ter hoogte van het Dorpshuis (tussen Jan van Houtumlaan en G.P. Duuringlaan van 8.00 tot 22.00 uur afgesloten. De bus gaat via de Jan van Houtumlaan. In Beekbergen is de Tullekensmolenweg ter hoogte van De Boerderij (tussen Amerikaweg en Ruitersmolenweg van 10.00
tot 23.00 uur afgesloten. De Deelerweg in Hoenderloo is langs de Brink en het verbindingsweggetje tussen Deelerweg en Krimweg naast het Dorpshuis afgesloten van 10.00 tot 22.00 uur.

Informatie over het openbaar vervoer vindt u op www.syntus.nl.