Bijeenkomst 'Praat met de raad!' op donderdag 28 mei


Bijeenkomst 'Praat met de raad!' op donderdag 28 mei

We hebben uw hulp nodig!
Welk onderwerp brengt u graag eens onder de aandacht bij de gemeenteraad? Denk bijvoorbeeld aan:
- Hoe kunt u dichter bij de raad worden gebracht?
- Hoe denkt u dat politieke besluitvorming transparanter kan worden?
- Wat maakt voor u een raadsvergadering interessant om bij te wonen?

Misschien heeft u er al over gehoord van anderen of erover gelezen in de media. Over al dit soort zaken gaat de raad graag in gesprek met u en met andere inwoners van de gemeente.

Wanneer kunt u ons helpen?
Op donderdag 28 mei 2015 van 20.00 - 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur) in het stadhuis.
Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op het naastgelegen parkeerterrein aan de Taxandriaweg. Na 18.00 uur is parkeren gratis (wel bij wegrijden uw uitrijkaart activeren bij de betaalautomaat).

Waarom dit initiatief?
Eens in de vier jaar kiest de bevolking van Waalwijk de raad. U wordt vertegenwoordigd door de raad - op dit moment bestaande uit 29 raadsleden, van 9 politieke partijen - en daarom vinden de raadsleden het belangrijk om te weten wat er leeft in de gemeenschap van Waalwijk. De raad staat aan
het hoofd van de gemeente en neemt de belangrijkste (beleids)beslissingen.

In de praktijk blijkt de afstand tussen raad en inwoners van onze gemeente echter vaak te groot. Daar wil de raad verandering in brengen. Graag denkt de raad samen met u na over de wijze waarop we inwoners en raad dichter bij elkaar kunnen brengen.

Wat doet de raad met uw suggesties?
Het gesprek op 28 mei maakt deel uit van een serie bijeenkomsten, waarvan dit de 3e is. De raad gaat in gesprek met inwoners, tal van organisaties maar ook met de burgemeester, wethouders en medewerkers uit de gemeentelijke organisatie. Alle meningen, wensen en suggesties worden
geinventariseerd. Op basis daarvan werkt de raad concrete plannen uit om de raad dichter bij de burger te brengen. De gesprekken resulteren niet in dikke rapporten, maar tot praktische aanbevelingen en belangrijker: zichtbare veranderingen!

Uw aanmelding
Graag horen we voor vrijdag 22 mei of u aanwezig bent op donderdag 28 mei via griffie@waalwijk.nl (onder vermelding van 28 mei 2015).

Tot ziens op donderdag 28 mei!

Terug

* Gepubliceerd: 21-4-2015