Bijeenkomsten over ouderenbeleid


Wethouder Barry Braeken nodigt vitale ouderen uit voor bijeenkomsten om vrijuit te praten over het voorzieningenaanbod in Heerlen.

Gemeente Heerlen gaat in 2015 nieuwe plannen ontwikkelen om senioren te ondersteunen in het zo prettig en gezond mogelijk ouder worden in de eigen leefomgeving. Barry Braeken, wethouder ouderenbeleid, wil daartoe eerst praten met vitale, zelfstandig wonende senioren vanaf 55 jaar. Hij nodigt
deze inwoners graag uit om hun ervaringen met hem te delen tijdens een van de bijeenkomsten in de komende weken.

Centrale vraag tijdens de bijeenkomsten is: hoe is het om als fitte, gezonde 55-plusser in Heerlen te wonen? Hoe is het aanbod van voorzieningen in de omgeving? Missen zij voorzieningen of diensten in Heerlen die hen zouden helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen?

Enquete

Naast deze bijeenkomsten, starten wij ook een enquete onder bewoners van
55 jaar en ouder. Een willekeurige groep van 3000 ouderen ontvangt hiervoor rond 24 april een vragenlijst per post. Met de uitkomsten wil de gemeente Heerlen het ouderenbeleid verbeteren.

Aanmelding voor bijeenkomsten

Bent u ouder dan 55 jaar en woont u zelfstandig? Dan bent u van harte welkom voor een van de bijeenkomsten met wethouder Barry Braeken. Een kopje koffie en stukje vlaai is inbegrepen! Meldt u zich wel even aan met een mailtje via gemeente@heerlen.nl of bel ons via (telefoonnummer) 14045.

De bijeenkomsten zijn telkens op om 14.00 uur:
o Woensdag 6 mei: Huize Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Aarveld/Bekkerveld
o Woensdag 20 mei: Dienstencentrum, Molenwei 500 in Schandelen
o Woensdag 17 juni: bijeenkomst omgeving Douvenrade en Welten (Locatie is nog niet geregeld; wordt t.z.t. bekend gemaakt).
o Woensdag 8 juli: De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek



Publicatiedatum: dinsdag 21 april 2015

ga naar het nieuwsarchief