Lengte voertuigen wordt inclusief uitrustingsstukken


21 april 2015 , CarrosserieNL

Per 1 januari 2016 geldt dat de maximum toegestane lengte voor alle voertuigcombinaties inclusief de lengte is van verwisselbare uitrustingsstukken.

Tijdens controles komt de politie regelmatig verwisselbare uitrustingsstukken tegen op een voertuigcombinatie, bijvoorbeeld een sneeuwschuiver of een rolbezem. Door het plaatsen van een verwisselbaar uitrustingsstuk is de combinatie langer dan de maximum toegestane afmetingen van 18,75 meter
voor motorwagen-aanhangwagencombinaties of 16,50 meter voor trekker-opleggercombinaties. Omdat dit de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen, is het ministerie van Infrastructuur en Milieu van plan om de Regeling voertuigen daarop aan te passen.

De voorgenomen wijziging houdt in dat per 1 januari 2016 de verwisselbare uitrustingstukken binnen de maximum toegestane afmetingen van alle voertuigcombinaties moet vallen.

Voor bedrijfsauto's geldt al dat de lengte van het totale voertuig met inbegrip van een of meer verwisselbare uitrustingsstukken niet meer mag bedragen dan 12 meter (zie Regeling voertuigen, artikel 5.8.12a, hieronder te downloaden).

* Regeling voertuigenArtikel51812a

46 KB

Download